За да направите ефективна процедура лазерна епилация, косъмчетата не трябва да са отскубвани около 2 седмици за тялото и около 10 дни за лицето. През този период, ако се налага, може да премахвате косъмчетата с тример, бръснач, ножичка. По този начин ще оставите корена в кожата, върху който ще се насочи лазерната епилация, за да унищожи фоликула на самия косъм.

За нашата лазерна технология не трябва да сте се излагали на силно слънце, солариум и сауна 3 дни преди процедурата и 3 дни след процедурата.

Също така не трябва да използвате ексфолианти, автобронзанти и химичен пилинг поне 7 дни преди процедурата за зоната, която желаете да третирате с лазерна епилация.

Когато започнете процедури лазерна епилация, между процедурите не трябва да отскубвате косъмчетата от корена в зоната. При необходимост може да премахвате частта на косъма над кожата с тример, бръснач, ножичка.

Нашата система за лазерна епилация използва комбинация от енергия и топлина за унищожаване на фоликулите, без да навреди на кожата около тях. След серия от сесии ще забележите постоянно намаляване на окосмяването. В зависимост от зоната, която решите да лекувате, винаги ще сте готови да се вмъкнете в бански костюм, няма да мислите за изгаряне или дразнене на бръснач и ще спрете да се притеснявате за грозните вкоренени косми.

Растежът на косъма е разделен на три фази – Anagen, Catagen и Telogen.
Anagen – фаза на растеж;
Catagen – преходна фаза;
Telogen – фаза на покой.
Anagen е най-доброто време за унищожаване корена на косъма. Във фазите Catagen и Telogen не може да бъде напълно унищожен, защото лазерът не може ефективно да действа върху корена.
За да повлияем върху всички космени фоликули при нормален хормонален фон, препоръчваме между 4 и 6 процедури. Изследванията показват среден упадък на косъма 80% след 4 – 6 процедури. Те се осъществяват през интервал от 6 до 8 седмици. След това можете да продължите да поддържате ефекта с 1 до 2 процедури годишно.

Повечето клиенти описват усещането като леко “горещо пощипване”. В повечето случаи усещането почти веднага изчезва.

Трябва да очаквате резултат още след първата процедура. След първата процедура всички косми в активен етап на растеж трябва да бъдат премахнати. След време може да поникнат нови, но това са „заспалите“ косми, които след първата процедура са се събудили. Старите обаче не трябва да се показват отново.
Преди процедурата, зоната трябва да бъде избръсната или обработена с тример предния ден или в деня на процедурата. Поне 2 седмици преди процедурата лазерна епилация, космите не трябва да бъдат отскубвани (премахвани с пинсета, кола маска или епилатор), за да бъде възможно обработването на космения фоликул и процедурата да бъде най-ефективна.
Повечето зони се третират в продължителност от 5 до 50 мин.
За повечето клиенти, космите спират да растат след няколко процедури. Някои клиенти не претърпяват същото действие поради хормонален дисбаланс.
Лазерната епилация се предлага в световен мащаб като метод за отстраняване на нежелано окосмяване повече от 20 години и досега няма известен случай на рак на кожата вследствие третиране с лазер за епилация.
Импулсът на лазера има свойството да се привлича от меланина (пигмента) в косъма, където светлината на импулса се превръща в топлина и унищожава луковицата на косъма. Не засяга околни тъкани. При третиране с лазер бенките задължително се покриват с бял молив, така че разпръснатата светлина от лазера да не ги засегне по никакъв начин. Така правим допълнителна защита на проблемните зони по кожата като бенките.
Кожата има много физиологични функции като потене, регулиране на телесната температура, усещане и т.н. Лазерът няма да повреди нормалната функция на кожата. Той е напълно безопасен за вашата кожа.
Това е абсолютно невъзможно. Импулсът е толкова малък, че най-дълбокото мястото, на което може да проникне е на около 7 мм до 1 см в косъма. Той дори не може да достигне до луковицата. Затова технологията е измислена така, че светлината да се трансформира в топлина и всъщност топлината достига и унищожава луковицата на косъма. Невъзможно е импулсът да достигне до който и да било вътрешен орган.
Дълготрайно обезкосмяване, което се постига за кратък период от време, като в същото време се подобрява състоянието на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и се подобрява състоянието при проблеми с фоликула, циреи, пъпки и т.н
IPL означава “интензивна импулсна светлина” и не е лазер. Докато IPL могат да бъдат ефективни при някои козметични процедури, нашият опит поддържа по-мощното, но по-безопасно и по-бързо използване на лазера за по-постоянно решение за премахване на космите.
Лазерната епилация не се препоръчва при:

Бременност и кърмене
Екземи
Дерматити
Хепатит

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки. Процедурата може да се прави в зона, която се намира на най-малко 2.5 см разстояние от татуировка.

Няма възрастово ограничение, но процедурите при деца под 18 години се извършват със съгласие от родител. Препоръчително е процедурата да започне след навършване на 13 годишна възраст.
Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след процедурата.
Elysion не нарушава цялоста на кожата, а само на косъма, така рисковете са сведени до минимум.
Единственото, което се позволява между процедурите е бръснене, подстригване или премахване с крем депилатоар. Всяко дърпане с епилатор, кола маска или пинсета би опорочило ефекта на епилацията и ще трябва да направите допълнителни процедури, тъй като тези косми ще се появят отново!
Има няколко условия и те са главно, за да предпазят вашата кожа:
– Не се епилирайте с кола маска от 7 до 12 дни преди процедура
– Избягвайте излагане на слънце на третираната зона /солариум/ поне 3 дни преди и след процедура. Задължително е нанасянето на фотозащитен крем с максимален фактор на защита SPF 50+ на откритите на пряка слънчева светлина зони в период от 3-4 дни след процедурата. По този начин се елиминира риска от поява на пигментации след процедурата лазерна епилация.
Да, с този лазер можем да работим всички фототипове кожа от I-ви до VI-ти, както и всякакъв цвят косми. За съжаление към момента няма лазер, който третира чисто бели косми.
Да! С диодната епилация на Elysion може да правите процедурата през цялата година. Има няколко условия, които трябва да се спазват и те са главно, за да предпазват Вашата кожа. Преди и след процедура кожата не трябва да се излага на активно слънце или солариум поне 5 дни.

НАШИТЕ ПРОЦЕДУРИ

0%
НАМАЛЕНИЕ

Лазерна епилация на цяло тяло

Запишете се този месец и се възползвайте от 50% намаление на процедурата