Naturestetica laser-1200x540 Топ 5 предимства на диодната лазерна епилация пред другите методи за обезкосмяване

Развитието на съвременното обществото и напредването на технологиите през годините, създаде нашия съвременен свят на комфорта и удобствата. Всяка иновация се създава в услуга на човека в забързаното му ежедневие, като технологиите непрекъснато се усъвършенстват и развиват. Днес ще обърнем внимание на една от най-популярните в нашето съвремие иновация – лазерната епилация и нейните топ 5 предимствата пред другите методи за обезкосмяване.

За ефективността на всеки тип епилация оказват влияние най-малко 10 фактора и при всеки човек е строго индивидуално, как, кога и колко ще се повлияе от епилацията.

Особено важно е да направите проучване за апарата за лазерна епилация и винаги да се консултирате със специалист преди да започнете процедурите.

В Естетични центрове Naturestetica работим с PrimeLase HR excellence и ElysonPRO  на испанска фирма Cocoon Medical. Иновативната технология премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки космите в активна фаза на растеж. Така премахваме нежеланото окосмяване за период от 10 до 13 години, като правим кожата по-гладка, мека и дори подмладена. Апаратите са последно поколение диодни лазери, без еквивалент до момента, и се характеризират с най-голямата пикова мощност в естетиката. Системата премахва окосмяването атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на космения фоликул, без да увреждат кожата.

Диодният лазер работи при 755 nm или 810 nm дължина на вълната. Тази по-дълга дължина на вълнáта позволява по-дълбоко проникване на кожата, избягвайки меланина в епидермиса на кожата, насочвайки се директно към космения фоликул.

Ето и най-важните и характерни предимства на диодната лазерна епилация, които я правят едно от най-предпочитаните и сигурни средства за трайно обезкосмяване:

  1. Целогодишно Технологията се отличава с това, че третира много ефективно и успешно нежеланото окосмяване и през летните месеци, дори кожа с тен с висока мощност. Процедурите на различните зони по тялото се правят между 40-90 дни. За лице това са 30-40 дни, тялото е с интервал между процедурите 45 – 60 дни, краката се извършват през 60 до 90 дни.
  1. Ефективно обезкосмяване – Ефект може да наблюдавате още след първата процедура, в която всички косми в активен етап на растеж ще бъдат премахнати. След време може да поникнат нови, но това са „заспалите“ косъмчета, които след първата процедура са се събудили. Старите обаче не се показват отново. Препоръчителният курс за желан краен резултат, е между 6 и 10 процедури при нормален хормонален баланс.
  1. За всеки тип кожа – Премахваме нежеланото окосмяване за всички типове кожа (от 1-ви до 6-ти фототип според скалата на Fitzpatrick) през цялата година  – от светла кожа със светъл и тънък косъм, до тъмна кожа с тъмен и дебел косъм. Хора с кожа фототип I-IV обикновено са най-добрите кандидати за лазерна епилация, защото при тях тя е най-ефективна. Това са хора с много светъл до средно тъмен цвят на кожата и черна, кестенява до светло руса коса.
  1. Безболезнена процедура – Технологията е изключително щадяща и бърза. Лазерът работи с технология USP (ultra short pulse) – ултра къс импулс, който прави възможно доставянето на ултра къси импулси, които достигат оптимална температура, за да унищожат космения фоликул без да наранят кожата. Апаратите имат охлаждаща система, която защитава кожата и по този начин прави епилацията безболезнена. Системата за охлаждане се нарича „crystal freeze”. Системата работи като поддържа постоянно ниво на температурата от 6 градуса на накрайника, независимо от температурата в помещението. Системата произвежда приятно усещане на кожата, което прави обезкосмяването безопасно, безболезнено и комфортно.
  1. Подходящ за всички зони на тялото – Технологията е изключително прецизна и подходяща за използване на всички зони на тялото, дори и най-нежните места. При извършване на манипулацията бенките задължително се покриват с бял молив, кожата трябва да бъде чиста и да не е излагана на силно слънце или солариум 3 дни преди процедурата. Технологията ефективно премахва космите дори и от най-чувствителната кожа на лицето, а резултатът е видим до около 10-тия ден след първата процедура. Постига се дълготрайно обезкосмяване за кратък период, същевременно с това се подобрява текстурата на кожата.