В борбата с нежеланото окосмяване се подлагаме на различни методи, които често не дават желания резултат или той се задържа за твърде кратко. Благодарение на бързите темпове на развитие на лазерната епилация в последните години, дните на дискомфорт и постоянни процедури могат да останат в миналото.

Трайното премахване на окосмяването не е някакво магическо чудо, а е плод на чиста наука. Лазерните технологии изцяло променят правилата на играта. Стотици естетични центрове предлагат лазерна епилация. Преди да изберете своя, направете проучване, за да сте сигурни, че получавате оптимални резултати спрямо вложените средства.

Технологията еволюира неимоверно с годините. В наши дни е изключително напреднала и безопасна. Противоречивата информация в онлайн пространството е довела до разпространението на някои митове, които е време да развенчаем.

Мит 1: Процедурата е болезнена

Много хора се страхуват да пробват лазерната епилация, защото смятат, че тя е доста болезнена. Всъщност повечето пациенти описват усещането като леко изтръпване. Избраните от нас лазери имат специална охлаждаща технология, която намалява дискомфорта по време на процедурата до минимум. Често стандартните методи за обезкосмяване (като кола маска и шугаринг например) са далеч по-болезнени.

Мит 2: Лазерната епилация дава ефект само при светла кожа

Преди години наистина лазерната епилация се прилагаше само при светли кожи. Причината за това е, че лазерът обработва корена на косъма. По-старите технологии не можеха да отличат корена поради голямото количество меланин при по-тъмните кожи, както и кожите със слънчев загар. За лазера беше трудно да различи кожа от окосмяване. С времето технологията достигна изцяло нови нива, позволявайки прецизното насочване на лазера към корена на косъма, унищожавайки го. Качествените съвременни лазери дават еднакво добри резултати както при по-тъмна кожа, така и при кожа с тен.

Мит 3: За трайно премахване на окосмяването за нужни години

Само няколко процедури са достатъчни, за да усетите ефекта на лазерната епилация. Космите растат в различни фази и цикли. Ето защо са необходими няколко процедури, за да се насладите на оптималния ефект. Броят процедури зависи от третираната зона, както и от индивидуалните особености на кожата/косъма ви. Цялостният цикъл процедури обикновено отнема няколко месеца, след което остава само да се наслаждавате на резултата.

Мит 4: Лазерната епилация е много скъпа

Всъщност в дългосрочен план лазерната епилация е един от най-икономичните варианти за обезкосмяване! Само си представате сумата, която давате ежегодно за кола маска или закупуване на самобръсначки. Освен пари, лазерната епилация спестява и изключително много време. А както казват хората – времето е пари! В динамичните времена, в които живеем, това е една от най-добрите инвестиции, която можете да направите за себе си.

Мит 5: Лазерната епилация не е безопасна

Можем да ви уверим, че системите за лазерна епилация в естетични центрове Naturestetica са сигурни и безопасни! Кожата е най-чувствителната част от тялото, а лазерите, които използваме, са изцяло съобразени с това. Дори и да се появи зачервяване след процедурата, то отшумява почти мигновено. Проучвайте внимателно и се доверявайте само на лидерите в световен мащаб.

Мит 6: Лазерната епилация не може да се извършва през лятото

Процедурата може да се извършва през цялата година! За да се насладите на ефекта през лятото, то нашият съвет е да започнете сесиите през студените месеци. През летния сезон просто не трябва да излагате на слънце третираната зона непосредствено преди и след процедурата. Важното е, че мечтаният резултат може да бъде постигнат, независимо от сезона. Веднъж взели това решение, не го отлагайте за “правилния” момент.

Ако сме успели да разсеем съмненията ви лазерната епилация и вече искате да опитате, можете да се свържете с най-удобния за вас естетичен център Naturestetica за допълнителна информация и актуалните ни промоции:

  • София – Център – 0888 399 313 – ул. Солунска 31
  • София – Младост – 0885 300 360 – ул. инж. Георги Белов 26
  • Благоевград – 0887 981 726 – ул. д-р Христо Татарчев 23