Naturestetica IPL-VS-Laser-Hair-Removal-1024x768-1 Лазерна епилация или фотоепилация?

Лазерна епилация или фотоепилация?

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ И ФОТОЕПИЛАЦИЯ?

Лазерните системи излъчват чиста светлина от един-единствен цвят, в която всички фотони пътуват с еднаква дължина на вълната (за александритни лазери: 755 nm, за диодни лазери: 810 nm) и се движат по права линия. Тъй като светлината е чиста, тя се абсорбира единствено от меланина в косъма.

ИНТЕНЗИВНА ИМПУЛСНА СВЕТЛИНА (IPL) ИЛИ ФОТОЕПИЛАЦИЯ?

Системите за фотоепилация излъчват смесена светлина, съставена от много видове фотони, които се движат при различни дължини на вълната в диапазон от 590 nm до 1200 nm. Освен това поведението на светлината може да се опише като това на електрическа крушка, която се движи разсеяно във всички посоки, а не концентрирано в една. По този начин се загряват и околните тъкани, вследствие от което може да се събудят нови спящи фоликули.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА И НЕДОСТАТЪЦИТЕ НА ВСЯКА ОТ ТЕЗИ ТЕХНИКИ?

Лазерните системи са изключително мощни и много точни инструменти за множество процедури, с възможност да защитават околните тъкани и да въздействат само върху елемента или целта, за които са проектирани.

С други думи, лазерите са специално проектирани за специфични лечения.

Например за лазерна епилация, за премахване на капиляри, на татуировки, на кожни образувания и т.н

ИНТЕНЗИВНА ИМПУЛСНА СВЕТЛИНА (СИСТЕМИ ЗА ФОТОЕПИЛАЦИЯ)

Системите с интензивна импулсна светлина имат по-малка прецизност.

Основният им недостатък е, че са изключително зависими от техниката, имат по-малка прецизност в сравнение с лазерите и могат да раздразнят кожата по-интензивно.

  • Ефикасност:

Лазерна епилация е по-ефективна за трайно намаляване на космите, тъй като се насочва прецизно.

IPL: Професионален фотоепилатор може да бъде ефективен за намаляване на космите, но ще са нужни доста повече сесии в сравнение с лазерната епилация.

Лазерната епилация е по-безопасна и по-ефективна за хора с всякакъв цвят на косъма и кожата.

IPL / фотоепилацията може да се използва при различни тонове кожа, но е по-малко ефективен при по-светли цветове на окосмяването.

Професионални лазерни срещу домашни фотоустройства:

Лазерната епилация се извършва от обучени професионалисти в клиника, докато домашните фотоепилатори за домашна употреба се предлагат за покупка и нямат обучение. Не съществуват лазери за обезкосмяване за домашна употреба. Професионалните апарати за лазерна епилация са в пъти по-мощни от домашните фотоепилатори и ефективно унищожават косъма. Домашните фотоепилатори само забавят растежа им, но нямат мощност да ги унищожат трайно. Когато спрете с фотоепилатора за по-дълго време, косъмчетата ще се завърнат.

Лазерна епилация или фотоепилация?

В крайна сметка изборът между лазерна епилация и IPL/фотоепилацията зависи основно от бюджета и желаните резултати. Препоръчително е да се консултирате със сертифициран лазерен терапевт с дълъг опит преди започване на процедурите.

Консултациите в естетични центрове Naturestetica са безплатни, които включват и безплатен тест. Нашите терапевти са сертифицирани и обучени по специална система в продължение на 6 месеца.

ЗАПАЗИ ЧАС