Naturestetica download Сравнение на диоднaта и александритнaта лазерна епилация

Сравнение на диоднaта и александритнaта лазерна епилация

Как да намерите най-добрия лазер за обезкосмяване?

Диодни срещу александритни лазери – Кой осигурява най-добрите резултати при лазерна епилация? Какво е най-важното при избора на най-добрата апаратура за лазерна епилация – диодна или александритна?

Без излишни неща, ето най-важната информация от множество проведени проучвания, която ще ви спести пари.

Внимание!!! – Резултатите силно зависят и от опита на оператора. Това включва избор на оптималната настройка на използвания лазер и дългогодишен опит с различни клиенти и проследени във времето резултати. Опитният лазерен терапевт има минимум 5 годишен опит.

Така че е много по-важно да изберете вашия терапевт и център за лазерна епилация внимателно.Следователно опитът има голямо значение в този дебат.Реално погледнато, това е по-важно от избора на диоден срещу александритен лазер.

Nd:Yag лазерите са единственият вариант за работа с много тъмна кожа и не са толкова ефективни при светла кожа (хората, които са родени в България в повечето случаи имат светла кожа) Дерматологичната хирургия съобщава, че резултатите с качествена диодна и качествена александритна лазерна епилация са по същество еднакви. Други проучвания за сравняване на тези два вида лазери след четири сесии на лечение потвърдиха тези резултати.

Каква е разликата между диодните и александритните лазери за обезкосмяване?

Диодната епилация е създадена само за обезкосмяване, може да лекува пациенти и с малко по-тъмни тонове на кожата, александритните лазери са подходящи за хора с  много-светла кожа, например руснаци, скандинавци.

Диодните лазери използват по-голяма дължина на вълната (810 nm). Това води до по-дълбоко проникване в кожата, отколкото при александритния лазер (755nm).

По-дългите дължини на вълните избягват увреждане на кожата повърхностно близо до повърхността на кожата. Диодните лазери също се представят доста по-добре при плътни косми, като косми в интимната зона, подмишници и крака.

Александритните лазери имат по-къса дължина на вълната. Това е добре само за много светлите типове кожа (хора, които лесно изгарят при солариум и имат мъховидно окосмяване).

В проучване от началото на 2021 г. двата лазера са сравнени, за да се види кой дава най-добри дългосрочни резултати. Дванадесетмесечните резултати с висококачествени александритни и висококачествени диодни лазери постигнаха 85% срещу 84% намаляване на космите.

За повечето пациенти след четири сесии на лечение постигнаха отлични резултати за обезкосмяване в диапазона от 90% след 12 месеца.

Друго проучване от 2004 г. в Dermatologic Surgery Dermatologic Surgery Journal през 2004 г. сравнява 3 вида лазери.

Nd:Yag лазерите не са толкова ефективни 42,4%, но са по-добри за най-тъмната кожа за намаляване на изгаряния и кожни усложнения, свързани с топлината.

Един от водещите лазерни експерти, д-р Тина Алстър, потвърди еднаквата ефективност на александритния и диодния лазер.

Заключение: Наблюдавани са еквивалентни клинични и хистологични отговори при използване на александрит с дълъг импулс и медицински диоден лазер с дълъг импулс за епилация след еднакъв основен курс от 6-8 процедури. Нашата лазерна система PrimeLase HR Excellence е най-мощният медицински диоден лазер в света със своята 4800 w пикова мощност и ултра къси – 3 милисекунди.

ЗАПАЗИ ЧАС