Naturestetica pexels-andrea-piacquadio-3760285-1024x683 Всичко, което трябва да знаете за лазерната епилация

Всяка от нас се е порязвала, докато се бръсне или има неприятно преживяване, свързано с кола маска. Това ни кара да търсим по-трайно решение.

Лазерната епилация е нещо, за което много дами все още се чудят. Основните колебания са свързани с цената, болката и ефективността. Лазерната епилация в миналото в действителност беше болезнена и не винаги с очаквания ефект. През 2021-ва нещата са различни и инвестицията определено си струва.

Какво представлява лазерната епилация?

Дългосрочен метод за обезкосмяване, при който с помощта на лазер се унищожават космените фоликули.

Как работи?

Лазерът успява да достигне до множество фоликули за части от секундата. Лазерът, с който работим в Naturestetica – PrimeLase HR excellence, има и специален охлаждащ накрайник, който неутрализира загряването за максимален комфорт.

Всякакво окосмяване и тип кожа ли могат да бъдат третирани?

В миналото лазерите не можеха да третират по-светлото окосмяване или по-тъмни кожи. Диодният лазер PrimeLase HR excellence е изключително прецизен и се справя отлично с всякакъв тип окосмяване. 

Боли ли?

Ако ни бяхте питали преди 10 години, със сигурност щяхме да кажем – да. Сега процедурата е изключително бърза и максимално безболезнена дори и в по-чувствителните области.

Какво да правим и какво – НЕ по време на процедурите лазерна епилация:

  • Можете да се бръснете между процедурите. Това е най-добрият начин да премахнете окосмяването, което все още не се е повлияло, без да увредите корена на косъма. 
  • Не нанасяйте тежък грим или плътни продукти за тяло 24 часа след процедурата, за да не запушвате порите.
  • Не се излагайте на силно слънце няколко дни след процедурата.
  • Не използвайте кола маска, не епилирайте и не отскубвайте косъмчетата между процедурите. Лазерът третира коренът на косъма, затова е важно той да не бъде отскубван.
  • Носете слънцезащита с висок фактор. След процедурата кожата е по-чувствителна към UV лъчите и е нужно да я предпазите с малко по-висок фактор от този, който ползвате ежедневно. 
  • Ексфолирайте кожата, ако искате да помогнете на мъртвите коренчета да паднат по-лесно. 

Изберете най-удобният за вас естетичен център Naturestetica и попитайте за специалните ни пакетни цени:

  • София – Център – 0888 399 313 – ул. Солунска 31
  • София – Младост – 0885 300 360 – ул. инж. Георги Белов 26
  • Благоевград – 0887 981 726 – ул. д-р Христо Татарчев 23