Меню

Често задавани въпроси:

 

    1. Как работи лазерната епилация?

Нашата система за лазерна епилация използва комбинация от енергия и топлина за унищожаване на фоликулите, без да навреди на кожата около тях. След серия от сесии ще забележите постоянно намаляване на окосмяването. В зависимост от зоната, която решите да лекувате, винаги ще сте готови да се вмъкнете в бански костюм, няма да мислите за изгаряне или дразнене на бръснач и ще спрете да се притеснявате за грозните вкоренени косми.

    2. Колко процедури трябва да направя?

Растежът на косъма е разделен на три фази - Anagen, Catagen и Telogen.

  Anagen - фаза на растеж;
  Catagen - преходна фаза;
  Telogen  - фаза на покой.
Anagen е най-доброто време за унищожаване корена на косъма. Във фазите Catagen и Telogen не може да бъде напълно унищожен, защото лазерът не може ефективно да действа върху корена.
За да повлияем върху всички космени фоликули при нормален хормонален фон, препоръчваме между 4 и 6 манипулации. Най-добрите и бързи резултати се постигат при хората с тъмен цвят на косъма. Изследванията показват среден упадък на косъма 80% след 4 – 6 процедури. Те се осъществяват през интервал от 6 до 8 седмици. След това можете да продължите да поддържате ефекта с 1 до 2 манипулации годишно.

    3. Какво се усеща по време на процедурата?


Повечето клиенти описват усещането като леко "горещо пощипване". В повечето случаи усещането почти веднага изчезва.

 

    4. Колко време отнема?

Повечето зони се третират в продължителност от 5 до 50 мин.

 

    5. Ще пораснат ли пак космите?

За повечето клиенти, космите спират да растат след няколко процедури. Някои клиенти не претърпяват същото действие поради хормонален дисбаланс.

 

    6. Може ли да въздейства на нормалната функция на кожата?

Кожата има много физиологични функции като потене, регулиране на телесната температура, усещане и т.н. Лазерът няма да повреди нормалната функция на кожата. Той е напълно безопасен за вашата кожа.

    7. Ползите от диодния лазер Elysion?

Дълготрайно обезкосмяване, което се постига за кратък период от време, като в същото време се подобрява състоянието на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и се подобрява състоянието при проблеми с фоликула, циреи, пъпки и т.н


    8. Каква е разликата между IPL и лазер?

IPL означава "интензивна импулсна светлина" и не е лазер. Докато IPL могат да бъдат ефективни при някои козметични процедури, нашият опит поддържа по-мощното, но по-безопасно и по-бързо използване на лазера за по-постоянно решение за премахване на космите.

 

    9. Има ли противопоказания?

Лазерната епилация не се препоръчва при:

    Бременност
    Екземи
    Дерматити
    Хепатит

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки. Процедурата може да се прави в зона, която се намира на най-малко 2.5 см разстояние от татуировка.
 

    10. Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след процедурата.
Elysion не нарушава цялоста на кожата, а само на косъма, така рисковете са сведени до минимум.

 

    11. Предпазни мерки преди процедура?

Има няколко условия и те са главно, за да предпазят вашата кожа:

– Не се епилирайте с кола маска от 4 до 6 дни преди процедура

– Избягвайте излагане на слънце на третираната зона/солариум/ поне 3 дни преди и след процедура. За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем.

×
×

Log in

Шаблон для Joomla 3.4.
Шаблон для Joomla 3.4.